Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: از منظر مسائل فنی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که یک قطار با ۸۰۰ مسافر و ۱۰۰۰ تن بار و ۱۵۰ کیلومتر سرعت بر روی خط ریل قرار گیرد و نداند که از شب گذشته قطاری در مسیر مانده است. باید مشخص شود که چطور می‌شود یک قطار در مسیر مانده باشد و قطاری که در حرکت است از حضور آن خبری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 08:00 - 11 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۳۴۵۵ احمد علیرضا‌بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به تأخیر در گزارش جامع حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» پس از گذشت سه سال در مجلس، گفت: به تازگی سالگرد حادثه برخورد قطار «تبریز – مشهد» را پشت سر گذاشتیم. در چنین روز‌هایی در سال ۹۵ تعدادی از مردم تبریز که برای زیارت مرقد امام رضا (ع) عازم مشهد مقدس بودند پیش از ایستگاه هفتخوان سمنان دچار حادثه شدند.
وی افزود: پیرو این حادثه، «قطار تبریز – مشهد» با قطاری که از شب گذشته در مسیر خط آهن مانده بود برخورد می‌کند و نهایتا ۵۰ نفر از مردم تبریز جان خود را از دست می‌دهند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: از زمان برخورد این قطار تاکنون سه سال گذشته و ما در حال حاضر وارد سال چهارم این حادثه شده‌ایم.
علیرضا‌بیگی با بیان اینکه از منظر مسائل فنی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که یک قطار با ۸۰۰ مسافر و ۱۰۰۰ تن بار و ۱۵۰ کیلومتر سرعت بر روی خط ریل قرار گیرد و نداند که از شب گذشته قطاری در مسیر مانده است، اظهار داشت: این مسئله باید مشخص شود که چطور می‌شود یک قطار در مسیر مانده باشد و قطاری که در حرکت است از حضور آن خبری نداشته باشد لذا این موضوع به نوعی از ناکارآمدی سیستم مدیریت راه آهن کشور و وزارت راه و شهرسازی حکایت می‌کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: با این حال موضوع دیگری که مطرح است اینکه طی چهار سال گذشته رسیدگی به این موضوع به چه نحوی بوده که هنوز بررسی این پرونده منجر به نتیجه نشده است چراکه علی القاعده در چنین موضوعاتی باید به سرعت به مسئله رسیدگی شود.   ناگفته‌های یک استیضاح علیرضا‌بیگی با اشاره به حواشی استیضاح وزیر وقت راه در گرماگرم حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» در مجلس تاکید کرد: این استیضاح هم موضوعاتی را در پی داشت. این استیضاح به سختی اتفاق افتاد. در زمان وقوع این حادثه تلاش می‌شد جزئیات آن لاپوشانی شود. برخی می‌کوشیدند این مسئله از جلوی چشم مردم دور کنند و فراموشی به وجود بیاید.   وی افزود: حتی برای حادثه پلاسکو یک گروه حقیقت یاب مسئول رسیدگی شد اما در موضوع برخورد «قطار تبریز – مشهد» آقای ترکان مسئول گروه حقیقت یاب شد و وی پس از دو روز آمد و گفت مقصر سوزن بان بوده است که این مسئله خیلی خنده دار بود. دیگر از گروه حقیقت یاب ملی خبری نبود.   گزارش منهای مردم
این نماینده مجلس با اشاره به تاخیر در ارائه گزارش برخورد «قطار تبریز – مشهد» در مجلس گفت: علی القاعده این گزارش باید زودتر از این‌ها تهیه و قرائت می‌شد اما این اتفاق رخ نداد، ما در سایر پرونده‌ها مشاهده می‌کنیم که گزارش حوادث در ۴ الی ۵ ماه آماده و در صحن قرائت می‌شود اما در این مورد موضوع متفاوت شد.   وی ادامه داد: حتی در مورد تاخیر در ارائه گزارش حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» نمایندگان ملت تذکر دادند، اما با وجود این تذکر که در صحن علنی مجلس قرائت شد باز هم هنوز این گزارش قرائت نشده است و به تعویق می افتد به نحوی که کمیسیون عمران برای اینکه از خودش سلب تکلیف و خودش را از هر گونه اتهام مبرا کند، طی اقدامی گزارش فوق را منتشر کرده و در اختیار نمایندگان گذاشته این در حالی است که این گزارش هنوز در صحن مجلس قرائت نشده است.   مقاومت هئیت رئیسه وی ادامه داد: کمیسیون عمران می‌کوشید از این طریق از خودش رفع اتهام شود و بگوید که در این موضوع دخالتی نداشته و برای قرائت این گزارش در هیئت رئیسه مقاومت می‌شود.   به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، مجلس شورای اسلامی هفته آینده در روز‌های (یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه) جلسه علنی دارد. گزارش تکمیلی کمیسیون عمران در مورد سانحه ریلی در بلاک گرداب- هفتخوان، استان سمنان در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار دارد. (این گزارش به نام حادثه برخورد «قطار تبریز - مشهد» مطرح شد)

محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم (تبریز، آذرشهر و اسکو) ۱۱ دی ۹۷ در گفت‌وگو با خبرنگار میزان، با اشاره گزارش نهایی بررسی «سانحه قطار تبریز - مشهد» که ۵ آذر ۹۵ در سمنان رخ داد گفت: موضوع برخورد دو قطار تبریز - مشهد یک بحث کارشناسی و فنی است که البته برخی تلاش کردند این مسئله را سیاسی جلوه داده تا از مسیر پیگیری‌ها جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه برخورد دو قطار تبریز - مشهد سیاسی نبود، تصریح کرد: سهل‌انگاری در برخی امور که پیش‌تر هم به وزارت راه و شهرسازی اعلام شده بود باعث شد تا این حادثه به وقوع بپیوندند لذا نظر ما در آن زمان هم این بود که باید با تمام عواملی که منجر به بروز چنین حادثه‌ای شدند و تقریبا جان بیش از ۴۰ نفر را گرفتند برخورد شود.

سعیدی اظهار داشت: متاسفانه در همان روز‌های ابتدایی این حادثه با دو نفر از سوزن‌بان‌ها برخورد شد که البته باید گفت این افراد مقصر اصلی نبوده‌اند و مقصر اصلی مقامات بالاتر بودند و هیچ برخوردی با آن‌ها نشد و متاسفانه همکاران ما هم به استیضاح آخوندی رای ندادند.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو با اشاره به بررسی این حادثه در کمیسیون عمران مجلس گفت: کمیسیون عمران هم در پیگیری این پرونده قصور کرده و پیگیری لازم را نداشته و گزارش این حادثه را آماده نکرده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: البته مجددا می‌گویم که از همان ابتدا در مجلس برخی تلاش می‌کردند که استیضاح آخوندی را پیرو این حادثه سیاسی جلوه داده و مانع سایر رسیدگی‌های فنی و کارشناسی شوند.

عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی تصریح کرد: توقع این است که کمیسیون عمران مجلس به سرعت به این مسئله ورود پیدا کرده و نتیجه گزارش خود را در اختیار افکار عمومی قرار دهد چرا که در این مسئله بسیار تاخیر شده است و نتیجه کار معلوم نیست.

سخنگو
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران ۱۴ مهر ۹۸ از تکمیل و نهایی شدن گزارش «حادثه برخورد قطار در مسیر تبریز - مشهد» به خبرنگار میزان خبر داد و تاکید کرد: این گزارش چاپ شده و در نوبت قرائت صحن علنی مجلس قرار دارد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بیان قصور افراد و اشخاص پیش از قرائت این گزارش در صحن خودداری کرد و، اما گفت که این حادثه مقصرینی داشته است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: احتمال اینکه آقای آخوندی درباره این حادثه مجددا به مجلس فرار خوانده شود به دلیل ابعاد حقوقی این حادثه وجود ندارد.

جمع آوری امضا
بااین حال تاخیر در قرائت این گزارش آنهم پس از سه سال از بروز این حادثه نمایندگان بیکار ننشستن و دست به کار شدند. سید محمدجواد ابطحی در تاریخ ۲۴ تیرماه از جمع آوری امضا برای قرائت هرچه سریعتر گزارش جامع «حادثه برخورد قطار در مسیر تبریز - مشهد» در مجلس به خبرنگار میزان خبر داد.

وی تاکید کرد: گزارش جامعه برخورد قطار تبریز - مشهد باید در مجلس قرائت شود چرا که نزدیک به دو سال از این حادثه می‌گذرد، اما هنوز از گزارش جامع این حادثه به مجلس خبری نیست.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: پس از جمع آوری این امضا، نامه درخواست قرائت گزارش حادثه برخورد قطار تبریز- مشهد به هیئت رئیسه مجلس ارسال می‌شود تا قرائت این گزارش در اولویت کار مجلس قرار گیرد.

شرح حادثه
قطار شماره ۴۸۰۲ تبریز ـ مشهد با ۱۳ واگن در ساعت ۶:۳۲ روز جمعه مورخ ۱۳۹۵/۰۹/۰۵ در محور تهران ـ مشهد قبل از ایستگاه هفت‌خوان و به دلیل ایراد ترمز ناشی از برودت هوا و نقص فنی احتمالی متوقف شده و به اپراتور مرکز کنترل اعلام وضعیت می‌کند.

قطار شماره ۳۲۴۲ سمنان ـ مشهد با ۵ واگن در ساعت ۷:۱۴ همان روز و در دو بلاک قبل از قطار تبریز ـ مشهد متوقف شده و با کارشناس کنترل مرکزی وارد مذاکره می‌شود. نهایتاً دستور حرکت در بلاک‌های قرمز همراه با خاموش نمودن سامانه کنترل اتوماتیک قطار، به قطار سمنان ـ مشهد اعلام می‌شود.

این قطار ساعت ۷:۱۸ حرکت خود را آغاز نموده و پس از ورود به قوس محل توقف قطار تبریز ـ مشهد که به دلیل وجود تپه‌های مجاور، فاقد دید مستقیم مناسب بوده، در ساعت ۷:۲۲ و با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت به انتهای قطار جلویی برخورد نموده که تعدادی از واگن‌های انتهایی قطار تبریز ـ مشهد منهدم و تعدادی نیز دچار حریق غیرقابل‌کنترل می‌شود. متأسفانه در این سانحه تعدادی از هم‌وطنان در اثر ضربه برخورد و سوختگی جان خود را از دست دادند.

حال با گذشت سه سال از این حادثه و تاخیر در عدم تهیه این گزارش باید دید پیرو محتوایات گزارش تهیه شده، کمیسیون عمران نام چه افرادی را به عنوان مقصرین اصلی حادثه فوق مطرح خواهد کرد؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی قطار تبریز مشهد گزارش نهایی کمیته حقیقت یاب هیئت رئیسه مجلس مقاومت هیئت رئیسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی محسنی‌ بندپی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس، در خصوص اینکه چرا اقتصاد و معیشت مردم روزهای خوبی را سپری نمی‌کند به «منیبان» گفت: مولفه‌های زیادی باعث شده تا حال و روز اقتصاد ایران و به تبع آن معیشت مردم نامساعد شود. اگر از نقش تحریم که خیلی هم مهم است بگذریم مولفه روی کار آوردن افراد متعهد که تخصص‌شان نیاز کشور است آن‌طور که باید و شاید عملی نشده است.

او در گفتگو با منیبان، افزود: باید سیاسی‌ کاری را در کشور کنار گذاشت. معنی ندارد فردی که متخصص است و دلش برای ایران می‌سوزد را به خاطر اینکه افکارش با افکار دولت در زاویه است کاملاً از خدمتگزاری محروم کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: ما باید در گزینش مدیران یک اصل را رعایت کنیم و آن هم اعتقاد فرد به نظام جمهوری اسلامی ایران است. اگر در برخی مباحث فکری، فرد با مدیران ارشد و تصمیم‌ گیر دولت اختلافاتی داشت نباید کنار گذاشته شود چون همه ایرانی هستیم و رشد و شکوفایی کشور و بهبود سطح زندگی مردم را می‌خواهیم. در دست داشتن قدرت نباید ابزاری برای خودی و غیرخودی کردن افراد در پست‌های مدیریتی شود.

محسنی‌بندپی اظهار کرد: ایران کشور پر منابعی است اما مدیریت بر منابع یکی از مولفه‌های هنرنمایی مدیر است. مدیریت منابع کار ساده ای نیست اتفاقاً حالا که اقتصاد ما مشکل دارد باید مدیران هنرمند، توانا و با افکار مختلف بر سر کار بیایند.

نماینده نوشهر در مجلس گفت: من در شکل‌گیری وضع موجود مجلس یازدهم را مقصر می‌دانم و یکی از انتقادات من به این مجموعه که خودم یکی از آن افراد هستم تمرکز زیادی بر تصویب قوانین و غفلت از نظارت است. ما در مجلس با دولت رودربایسی‌هایی داشتیم که حقیقتاً قابل قبول نبود.

او افزود: در مجلس یازدهم جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می‌شدند و هنوز هم این ضرورت حس می‌شود. در دولت وزرایی روی کار هستند که واقعاً کارآمدی آن‌چنانی برای کشور و مردم ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابتدای کارش موضوعات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد و واقعاً رفتیم به سمتی که بی‌عدالتی‌ها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم ولی اولویت‌بندی‌های دولت توام با اشکال بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902952

دیگر خبرها

  • مهدی: باشگاه پرسپولیس درخواستی برای بازی با هوادار نداشته است/ صعود تیم دوم به لیگ نخبگان تصمیم هیئت رئیسه بود
  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • محمود یسلیانی سکان‌دار اسکی استان اصفهان شد
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • نکونام تکلیف خودش با مالکان جدید استقلال را روشن کرد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • یک کشته بر اثر حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید